Human Resources
  Lighthouse group - home       Lighthouse group - clients   Contact Lighthouse group ltd.   Lighthouse group - Twitter   Lighthouse group - Faceook   Lighthouse group - LinkedIn   Lighthouse group - Blogger  
 
SCH skupina strokovnjakov  
SCH skupina združuje ekipo vrhunskih strokovnjakov, specializiranih za gradbeni inženiring in svetovanje, ki jih odlikujejo odlične storitve za širok krog uporabnikov, njihovo združeno specializirano strokovno znanje pa zagotavlja uspešno realizacijo projektov v skladu z dogovori s stranko in projektnim programom.

 
Pametna hiša - pokličite SCH skupino
 
PayRoll

 

Pametna hiša

Si želite udobje, varnost, varčevanje z energijo, komunikacijo z napravami, nadzor nad alarmom?

Naše podjetje vam to omogoča z sistemi KNX, Legrand in Bticino sistemom pametnih inštalacij . Izvedemo projekt od ideje do končne izvedbe. Izvajamo vse storitve od projektiranja, programiranja, izvedbo inštalacije ter svetovanje. Smo uradni integrator s strani podjetja Legrand – Bticino. Na sistemu imamo deset let izkušenj.

Pametna hiša ki vas uboga, je danes resničnost. Vse kar potrebujete je le vaš prst, saj enostavno le z dotikom na stikalo ali ekran upravljate z razsvetljavo, dvigate in spuščate rolete skupinsko ali posamezno, nastavljate toploto v sobah preko lokalnih termostatov ali Iphona, Ipada ali drugega pametnega telefona, izbirate katero glasbo boste poslušali v določeni sobi, upravljate in nadzirate vašo okolico ali notranjost preko alarmnega sistema ali videonadzora in domofonskega sistema. Poleg naštetih vklapljate scenarije ki jih po svoji volji konfigurirate.

Več tehničnih informacij dobite na in na

I. prednost uporabe avtomizacije pametne hiše pred navadno inštalacijo

Izbira inteligentnih rešitev za vaš dom pomeni nekaj posebnega in unikatnega. Sistem, ki popolnoma poskrbi za vas. Prilagodljiva tehnologija v vašem bivalnem prostoru, pripomore k vašemu boljšemu počutju, optimalni izrabi električne energije z zmanjševanjem stroškov in predvsem po zadovoljitvi osnovnih potreb po udobju, varnosti, nadzoru in upravljanju.

Glavne skupine sistema so:

Varnost

BticinoLegrandMy Home, s svojimi rešitvami, učinkovito ščiti in varuje vaš dom. My Home prepreči vlom, ščiti pred nevarnostmi kot na primer izpust plina, poplava in izpad električne energije.

Integrirani protivlomni sistemi varujejo vse prostore in vstopne točke. V primeru alarma nam My Home posreduje informacijo na email, pametni, gsm ali navadni telefon.

Primer funkcije alarmne naprave My Home,ko se aktivira alarm se sproži scenarij ki smo ga ustvarili po lastni želji: vklopijo se vsa svetila v hiši, dvignejo se rolete, dobimo email in poziv na katerokoli telefon. S tem ko so se vklopila svetila in dvignile rolete smo dodatno preplašili vlomilca in tudi boljši pregled imamo preko videonadzora ker imamo v trenutku vse osvetljeno. Alarmna centrala omogoča tudi glasovne ukaze preko ozvočenja v hiši, to pomeni, pokličemo centralo in preko telefona govorimo kar želimo da se sliši v hiši, na primer ko se sproži alarm, pogledamo preko videonadzora ali je res kdo v hiši in če je, ga pozovemo da takoj zapusti vašo imetje. Sistem omogoča vrhunske rešitve glede varnosti in se konfigurirajo na osnovi vaših želja.

Preko alarmne centrale lahko tudi vklopimo svetila, dvignemo žaluzije, odpremo vrata, aktiviramo scenarij… vse to z namenom da na primer v primeru ko smo na počitnicah simuliramo prisotnost. Alarmni sistem lahko tudi vklopimo ali izklopimo preko telefona.

Med drugim se uporablja detektorje za zaznavanje plinov in opozorilni sistemi, ki takoj onemogoči dovod plina z avtomatskim zapiranjem ventila.

V avtomatizacijo pametne hiše je pametno umestiti samostojne varnostne svetilke, ki zagotavljajo varnostno razsvetljavo v primeru izpada električne energije ter Stop&go odklopnike, avtomatska ponastavitev varnostnega fidodklopnika, ki je reagiral zaradi udara strele ali prenapetostne obremenitve na tokokrogu. To pomeni če nas ni doma in smo na počitnicah se zaščitno stikalo vklopi sam nazaj in se nam na primer ne odtali zamrzovalna skrinja.

Varčevanje z energijo

My HomeBticinoLegrand izboljšuje in poenostavlja kvaliteto bivanja, v vsakem trenutku dneva vam pomaga ustvariti idealen ambient v vašem bivalnem prostoru. My Home upravlja zavese, senčila, vrata in okna ter centralizira upravljanje razsvetljave. Omogoča upravljanje zvočnih izvorov, nastavljanje in upravljanje temperature v prostoru ter zalivalnih sistemov in tudi mnogo drugih avtomatskih sistemov.

Glavne naprave za nadzor omenjenih funkcij so:

DIGITALNO UPRAVLJANJE, prižiganje ene luči, skupine luči ali vseh luči v vašem domu ter upravljanje zaves, senčil in oken po želji preko stikal, pametnega telefona, touchdispleja ali računalnika.

SCENARIJSKO UPRAVLJANJE, s smo enim pritiskom na samo eno tipko, si lahko ustvarite primeren nivo osvetlitve, temperature, zvok v ozadju. Z možnostjo prednastavljanja scenarijev kot npr: sprostitev, bujenje, gledanje TV, spanje, romantika…

ZASLON NA DOTIK, vse vaše inteligentne rešitve lahko upravljate z intuitivnim in enostavnim zaslonom na dotik. Nastavite si vaš osebni scenarij in prilagodite udobje bivanja vašim željam.

Estetika

Kombinacija materialov, oblik in barv. My Home sistem lahko integriramo v 4 stikalnih programihLiving in LightTech zagotavljajo klasično modularno izvedbo, medtem ko Axolute in Naither s svojo zaobljeno in pravokotno obliko prinaša edinstvenost v vaš dom.

Varčevanje z energijo

My Home spoštuje vse ekološke smernice z inteligentno uporabo energije. Omogoča vam upravljanje temperature, ločeno po prostorih. Poraba električne energije je vedno pod nadzorom. Glavni napravi za nadzor omenjenih funkcij sta:

Lokalno temperaturno tipalo, nastavljanje pravega nivoja temperature v vsakem prostoru, dvigovanje ali zniževanje ogrevanja za nekaj stopinj glede na centralno nastavljen nivo. Zagotavljanje idealnega temperaturnega ambienta samo tam in takrat, ko je to potrebno. Enota za upravljanje z električno energijo nadzira porabo električne energije glavnih porabnikov.

Komunikacija in upravljanje

My Home omogoča upravljanje z mediji v hiši tudi ko vas ni doma. My Home zagotavlja upravljanje kontrole pristopa tako od doma kot na daljavo. Glavne naprave za nadzor omenjenih funkcij so:

Video postaja, napredna video domofonska rešitev z LCD zaslonom, ki omogoča vse funkcije kot na primer domača multimedijska postaja.

Video prikazovalnik, modern video domofonski sistem, manjše izvedbe vendar s podobnimi lastnostmi kot video postaja.

Videodomofonija, ki vam omogoča medtem ko ste odsotni od doma, da se posname video in glasovno sporočilo obiskovalcev in vam pošlje na mail ali se shrani na webserver ali v domofonsko enoto.

Video zaslon na dotik, 15” zaslon na dotik omogoča ustvarjanje in upravljanje inteligentnih rešitev v vaših prostorih.

My Home web, servisna rešitev, ki omogoča nadzor nad vsemi prostori vašega doma tudi kadar vas ni. Enostavna povezava z internetom nudi vašemu računalniku, dlančniku ali mobilnemu telefonu idealen vmesnik za pošiljanje ukazov vaši hiši, prikazovanje stanja ter sprejem opozorilnih signalov. Preprosta tekstovna ali zvočna sporočila zagotavlja komuniciranje s sistemom na daljavo.

 
 
priprava dokumentacije
 
PRIPRAVA DOKUMENTACIJE
 
Priprava projektne in tehnične dokumentacije s tehničnim svetovanjem in pridobivanjem upravnih dovoljenj
 
 
 
Izvedba projektov
 
IZVEDBA PROJEKTOV
 
Vodenje in izvedba investicijskih projektov
 
 
 
nadzor nad gradnjo in izvajanjem
 
NADZOR
 
Tehnični in finančni nadzor nad gradnjo ter koordinacija izvajalcev
 
© Copyright SCH - groupinvest 2017 DOMOV / O NAS / NUDIMO / REFERENCE / KONTAKT